Cake de Pastanaga: Versió 2 i definitiva

Sí, ho sé. No tinc perdò. Fa no sé ni quan que no entro res al blog.

El pitjor és que no he deixat de cuinar, simplement no pensava en fer les entrades corresponents… podeu prendre represàlies!

 

Per compensar, però, us porto aquesta recepta genial. Fa bastant temps vaig provar de fer un Cake de Pastanaga que va quedar bo però que es podia millorar (sobretot el tema frosting). Aquesta vegada he barrejat dues receptes i crec que he donat amb la versió definitiva; a més, en comptes d’un frosting espès vaig fer un glassejat molt més fi que no treia protagonisme al pastís en si. He hagut de “prendre” les fotos d’Internet perquè no li’n vaig fer al cake i va volar tan ràpid que no em va donar ni temps. Però us recomano molt la recepta, té el punt just de dolç i espècies… va quedar genial! Se’n va directe als Posts Estrella.

 

pastel-de-zanahoria_recetasArticulo

 

Ingredients:

1 tassa i 1/2 de farina

1 cullerada de postre de llevadura

1 cullerada de postre de bicarbonat

Canyella, gingebre i nou moscada (ho vaig fer a ull, però més o menys van ser unes dues cullerades soperes de canyella, una de ginebre i mitja de nou moscada)

340gr de mantega

1 tassa de sucre moreno

1 tassa de sucre blanc

3 ous

Extracte de vainilla

5 o 6 cullerades soperes de nata líquida per muntar

4 pastanagues ratllades (grandetes)

Anous

Una tarrina gran de Philadephia

120gr de mantega

5 tasses de sucre glass

 

Preparació:

En un bol, mesclem la farina, la llevadura, el bicarbonat i les espècies.

En un altre bol batem els dos sucres amb la mantega fins que aconseguim una massa integrada. Hi afegim els ous un a un sense deixar de batre, i també l’extracte de vainilla.

Anem afegint els ingredients secs als humits i els integrem bé amb l’ajuda d’una espàtula.

Afegim la nata i la pastanaga i les integrem a la massa amb l’espàtula.

Enfarinem una mica les anous per a que no se’n vagin al fons del motlle i les afegim a la massa amb l’espàtula.

Posem la massa en un motlle de cake o bé en motlles per cupcakes i enfornem a 180º, no sé què dir-vos. Els cupcakes es van fer força ràpid, uns 15 minuts; el pastís va trigar bastant: uns 45 minuts. Aneu punxant amb un escuradents fins que surti net.

Un cop teniu el pastís refredat, feu el glassejat. Només heu de batre el Philadelphia (una terrina gran) amb la mantega (120gr) i sucre glass fins que agafi la consistència que desitgeu (jo la vaig deixar bastant líquida).

 

Carrot+Cake

 

Temps: 1 hora i quart

Nivell: fàcil

Observacions: si només voleu fer un cake rectangular, poseu la meitat dels ingredients. A mi amb aquestes quantitats em va donar per un cake i com a 20 cupcakes. I potser no cal…

Anuncios

2 comentarios en “Cake de Pastanaga: Versió 2 i definitiva

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s