Pèsols negres amb mongetes i cansalada

 

Si alguna vegada aneu per Berga o pobles “colindants” i trobeu alguna botigueta de queviures oberta… no deixeu d’endur-vos pèsols negres!!!

És una llegum que només es troba per aquelles terres. Té textura més de cigró que de pèsol i un gust més semblant a la mongeta.

 

pesols_negres

 

És ideal per cuinar amb carn de porc, tot ben saltejadet, tal com va fer el Miquel: una recepta ben senzilla i boníssima!!

 

20131102_150353

 

Ingredients:

200gr de pèsols negres cuits

200gr de mongeta seca cuita

caldo de carn

cansalada

alls tendres

 

Preparació:

Comencem per saltejar una mica els alls tendres talladets petits en una paella amb una mica d’oli.

Seguidament hi afegim la cansalada i la daurem una mica.

Hi afegim les llegums i les saltegem un minutet.

Per últim hi afegim una mica de caldo de carn (un mig gotet) perquè la mescla quedi més amorosa.

Quan les llegums s’han begut el caldo (res, un o dos minutets), apaguem el foc i cap endins!!!

 

Pesols negres

 

 

Temps: 15 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: amb aquestes quantitats mengen tres persones. Alerta!! És possible que provoqui pets!!

Anuncios

2 comentarios en “Pèsols negres amb mongetes i cansalada

  1. Divain dijo:

    Si alguna vegada aneu a Berga veniu a visitar-me i us portaré a la botigueta dels pèsols negres!!! 🙂 Per cert, jo també en vaig comprar, Mañeriki!!!! Moooooolt bons!!!!!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s