Bavetine al Pesto

 

Això del Baventine sona molt hipster pero és postureo gastronòmic pur i dur: són tallarines.

Això sí, quedeu-vos amb aquesta recepta de pesto perquè és espectacular!!

 

IMG_1906[1]

 

Ingredients:

300gr de pasta bavetine

4 branques d’alfàbrega

2 grans d’all (jo n’hi vaig posar tres)

15 gr de pinyons

2 anous pelades

50gr de formatge d’ovella tendre ratllat

50gr de formatge parmesà ratllat

1 ram de julivert

una mica de marduix (ve a ser com l’orenga, potser una mica més suau)

una mica de mantega

10 cullerades soperes d’oli

10 cullerades soperes d’aigua

 

Preparació:

Netegem les herbes aromàtiques i les eixuguem bé.

En una picadora elèctrica (també es pot fer a mà, amb un morter), piquem els alls. Quan els tenim ben picats, hi afegim les anous i els pinyons. Ho piquem tot.

Afegim a la picada el marduix i l’alfàbrega -azalea en castellà- (si heu decidit fer-ho a morter, piqueu-ho ben petit amb el ganivet abans d’afegir-ho) i seguim picant.

Hi afegim els formatges i seguim picant.

Hi afegim l’oli i l’aigua i ho piquem.

Coem la pasta segons les indicacions de l’envàs. Quan està al dente, l’escorrem bé.

Desfem una mica de mantega amb la pasta i hi aboquem la salsa.

 

IMG_1907[1]

 

Temps: 20 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: Amb aquestes quantitats surten quatre racions.

Aquest plat es pot servir tan fred com calent.

Jugueu amb els ingredients del pesto!! Les anous i pinyons es poden substituir amb altres fruits secs com avellanes o  ametlles. S’hi pot afegir formatge blau, sense passar-se. Que voleu un pesto vermell? Substituïu les herbes aromàtiques per tomàquets secs o pebrot escalivat. Que la voleu negre? Afegiu-hi tinta de calamar. Taronja? Substituïu les herbes per pastanaga o carabassa. Lila? Afegiu-hi remolatxa. I així fins a mil variacions diferents!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s