Favetes a la menta

 

El Delicious Marta ha aconseguit véncer d’una vegada l’astènia primaveral i torna a estar aquí.

El meu pare, catador espontani de la recepta (li encanten les faves!) va dir que estava molt bona. El plat el vam preparar a la classe de cuina, i està bé perquè tot i que són faves la recepta és fresca i freda per aquests dies que ja comença la calor.

 

IMG_1859[1]

 

Ingredients:

1 kg de favetes desgranades, molt tendres

100gr de pernil serrà

1 c/s de mostassa

2 c/s de vinagre

8 c/s d’oli d’oliva

menta fresca

 

Preparació:

Coem les faves en aigua, amb sal i un ramet de menta fresca. S’ha de coure procurant que quedin al dente, nosaltres les vam posar uns 8 minuts. Un cop cuites, s’escorren i es deixen refredar.

Tallem el pernil a trossets.

Batem l’oli amb la mostassa, el vinagre, sal i pebre, i unes fulles de menta picades.

Ho barregem tot i està llest per servir.

 

IMG_1860[1]

 

 

Temps: 10 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: per fer la salsa, millor utilitzeu bons olis i vinagres (en teniu multitud: de mòdena, balsàmic, de poma…), experimenteu! L’amanida es pot servir amb enciam tallat a juliana, ous de codorniu picats, tomàquets cherry… Aquestes quantitats donen per quatre persones.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s