Croquetes de pollastre

 

Els que em coneixeu més sabeu que tenia un respecte brutal a fer aquesta recepta. Suposo que perquè les croquetes casolanes de pollastre que havia provat (menció especialíssima per les de la Susi, una de les Tietes, i les del Carlos Planas, amén de les del Bartolí) em semblaven insuperables. Doncs l’altre dia en vam fer a classe de cuina. I resulta que les meves pors eren completament irracionals perquè ni són tan complicades de fer, ni és tan difícil que quedin bones. I sinó que us ho diguin el Miquel i el Sacha, que se’n van fotre una bona platada en menys de cinc minuts!

 

Croquetes

 

 

Ingredients:

300gr de pit de pollastre desossat

250cc de llet + 125cc de brou de pollastre

1 ceba

60gr de mantega

60gr de farina

1 ou

farina

pà ratllat

 

Preparació:

Coem la petxuga de pollastre en poc oli, i la salpebrem un cop daurada. La piquem ben petitona.

Piquem la ceba ben petita i la sofregim a la mateixa paella on hem fet el pollastre.

Quan tenim la ceba enrossida, hi afegim la mantega. Quan s’ha desfet, hi afegim la farina i remenem bé amb unes varilles uns segons. Hi afegim la llet i el brou, sense deixar de batre, i rectifiquem de sal, pebre i nou moscada. Quan veiem que comença a espessar, retirem del foc.

Afegim la carn a la beixamel i ho tornem al foc per coure uns moments més.

Estirem la massa en una plata i ho refredem a la nevera (millor d’un dia per l’altre). S’hi ha d’estar unes bones hores.

Amb la pasta completament freda, formem les croquetes. Les passem per farina, per rovell d’ou batut i per pà ratllat.

En oli abundant (les croquetes han de quedar cobertes) i calent, fregim les croquetes.

Un cop cuites, les escorrem en paper absorvent.

 

Croquetes2

 

 

Temps: sense comptar el temps de refredat, una hora

Nivell: mig

Observacions: suposo que es pot seguir el mateix procediment per fer croquetes de qualsevol cosa que s’us acudeixi: des de peix fins a bolets.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s