Bunyols de Quaresma

 

Yeaaaaaah, babe! Sé que aquesta recepta l’estàveu esperant amb ànsia! Ha trigat una mica… però ja és aquí!

 

IMG_1687[1]

 

 

Aviam, us he de dir que no és una recepta complicada, però sí porta mooooolta estona… així que preneu-vos-ho amb calma…

 

El primer que heu de fer és pasta de brioix. Dues coses en aquest punt: una, la pasta de brioix la podeu utlitzar per fer de base a diversos pastissos, entre ells, el Tortell de Reis; i dos, hi ha una altra versió dels bunyols de Quaresma que en comptes de pasta de brioix utiltza pasta choux (és la recepta que vaig utilitzar aquí). Us he de dir que entre una i altra, em quedo amb aquesta segona… No sabeu com estaven! Me’n vaig inflar!

Ingredients per la pasta de brioix:

400gr de farina

75gr de mantega pomada (només l’heu de treure de la nevera una horeta abans d’utiltzar-la).

1 ou

50gr de sucre

20gr de llevat de forner (en pols o en fresc, que la venen a la majoria de súpers; jo vaig utilitzar el fresc)

200cc de llet

un polsim de sal

1 tap d’anís

 

Preparació de la pasta de brioix:

Desfem el llevat en la llet tèbia (no excessivament calenta).

Dins un bol, barregem la farina, l’ou, la sal, el sucre i la mantega, amb una forquilla. Afegim la llet amb el llevat i quan se’ns faci complicat treballar la massa amb la forquilla, comencen a treballar-la amb els dits, i després amb les mans. Quan tingueu la massa ben compacta, l’heu d’amassar durant uns cinc minuts: estirant-la, donant-li cops sobre la taula i amassant-la de dins cap a enfora amb la part baixa del palmell de la mà (per fer això unteu la taula amb una mica d’oli, així no s’us enganxarà). Quan més temps l’amasseu, més aire li donareu i millor quedaran els bunyols.

Un cop teniu la massa feta, la tapeu, i la deixeu reposar un mínim de dues hores en un lloc tebi on no li toqui l’aire: ha de duplicar el seu volum.

 

Ingredients pels bunyols:

1/2kg de pasta de brioix

50cc d’agua

sucre

canyella i matafaluga (també se li diu “matalauva”; Marta, d’això per terres bostonianes no sé si en trobaràs)

 

Preparació dels bunyols:

Barregem la matafaluga amb la pasta.

Formem unes boletes, amb els mateixos dits els fem un bon forat al centre, i les deixem reposar sobre paper parafinat o la taula untada amb oli, uns 45 minuts. Tornaran a doblar el seu volum.

Quan tenim els bunyols preparats, els fregim en oli. Ha de ser calent, però no massa, així els bunyols s’inflen més.

Els treiem de la paella, els escorrem en paper de cuina i, abans que no es refredin, els rebossem en un plat amb sucre i canyella.

 

IMG_1688[1]

 

 

Temps: 3 hores i mitja

Nivell: mitjà

Observacions: hi ha moltes versions d’aquests bunyols. Hi ha qui hi afegeix ratlladura de llimona. Hi ha qui els fregeix amb una pell de taronja dins l’oli. Hi ha qui l’anís el posa un cop fets els bunyols: un cop escorreguts, els remulla en anís i els rebossa amb sucre glass. Com veieu, podeu fer infinitat de provatures! Això sí, desapareixen a una velocitat increible!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s