Xatonada

 

Després d’aquests dies de receptes d’excessos, avui una altra recepta sana… i boníssima!

La vam fer a classe de cuina, i tenia una pinta espectacular!

 

IMG_1665[2]

 

 

Ingredients:

1 escarola

100gr de tonyina en conserva

200gr de bacallà

4 anxoves de l’Escala

150gr d’olives negres i verdes

PER LA SALSA

100gr d’ametlles torrades

3 grans d’all

2 filets d’anxova

2 nyores

4 tomàquets madurs

1 cullerada de pebre vermell dolç

7-8 cullerades d’oli

1 cullerada de vinagre (després sempe li’n podeu afegir més)

4 cullerades d’aigua

 

Preparació:

Escalivem els tomàquets: treient-los el “barret”, fent-los una creu amb un ganivet, i posant-los al forn, embolicats un a un amb paper de plata, a uns 170º uns 30 minuts.

Esqueixem el bacallà i el remullem dues o tres hores. L’assequem bé.

Es retira l’espina de les anxoves i es deixen 30 minuts en oli.

Es neteja l’escarola, s’escorre bé i es talla petita.

Escaldem les nyores, o bé les obrim i les deixem remullar-se una horeta.

Per fer la salsa, piquem els grans d’all en un morter (també es pot fer amb el túrmix). I anem afegint i picant: les ametlles torrades, les anxoves, i la polpa de les nyores sense llavors. Pelem els tomàquets escalivats, els treiem les llavors i es barregen amb la picada, juntament amb el pebre vermell, l’oli, el vinagre i l’aigua.

Emplatem l’escarola, el bacallà, la tonyina, les anxoves i les olives, i ho cobrim tot amb la salsa.

 

IMG_1666[1]

 

IMG_1667[1]

 

 

Temps: sense comptar el temps de remullar el bacallà i les nyores, 1 hora.

Nivell: fàcil

Observacions: amb aquestes quantitats en mengen quatre persones.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s