Bagels

 

Aquesta recepta feia molt de temps que la tenia a la llista de Musts. No em pregunteu perquè, no té cap sentit: no havia provat mai els bagels! Però n’havia vist fotos i habia llegit sobre com farcir-los… i tenien molt bona pinta!!

I ahir es van alinear els astres. Ens van trucar les Tietes que tenien salmó fumat a casa (a part d’unes croquetes espectaculars) i que no se’l menjarien; que si ho volíem, ens ho podíem endur. I a veure qui li diu que no a una proposta com aquesta! A més, havíem quedat amb el Sacha, l’Alba, la Sorri i el Raul, per veure el Barça i després fer una frikisession amb una peli d’Asylum. Com que teníem matèria prima, i gent per gaudir-la, no hi va haver excuses!

 

Baggels1

 

He de dir que no tinc amb què comparar perquè mai els havia tastat. Són molt bons, segur que els repetirem. Però no sé si potser han de quedar una mica més esponjosos. Per cert, la recepta la vaig treure d’Objetivo Cupcake.

 

Ingredients:

250gr de farina de força

1 culleradeta de sal

Mig sobre de llevadura seca de forner (jo vaig utilitzar 25gr de llevadura fresca)

125ml d’aigua calenta

1 cullerada d’oli

1 ou

Sèsam

 

Preparació:

Posem la farina i la sal en un bol.

Desfem la llevadura en l’aigua calenta i quan la tenim dissolta, hi afegim l’oli i l’ou i batem bé.

Afegim els ingredients líquids als secs i treballem bé la massa amb les mans. Hem d’amassar uns cinc minuts.

Fem sis o set pilotetes amb la massa i les posem sobre una superfície enfarinada, tapades amb paper film. Les deixem llevar uns 25 minuts.

Passat aquest temps, fem uns forats amb l’ajuda del cul d’una cullera de fusta i ajudant amb els dits per a que quedin més grans. Un forat al mig de cada piloteta.

Ho deixem llevar 35 minuts més (veient el resultat, igual els deixaria una estona més.

Preescalfem el forn al màxim. Mentrestant, hem de bullir els bagels un minut i mig, 45 segons per cada banda.

Els deixem assecar en una reixeta.

Els pintem amb clara d’ou i espolveregem el sèsam pel damunt. Els posem en una plata per al forn i els fornegem uns 15 minuts.

 

Baggels2

 

 

Temps: 1 hora i mitja

Nivell: fàcil

Observacions: amb aquestes quantitats surten 6 o 7 bagels. Es poden farcir de moltíssimes maneres (imaginació al poder!); nosaltres vam optar per una de les més típiques: formatge crema i salmó. I estaven de vici!!

Anuncios

2 comentarios en “Bagels

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s