Macarrons amb Bacallà

 

VellaQuaresma-col(S)

 

 

Quaresma. Diguem que a casa, amb tots els respectes per als que sí ho feu, ens saltem la tradició a base de bé. No és que mengem carn a dojo, però quan ens ve de gust ens ve de gust i prou.

Això sí, per a que no es digui, com que per Quaresma és típic el bacallà, avui us portem un plat original per als que en sou fans.

 

IMG_1651[1]

 

 

Ok, les fotos no tornen a ser res de l’altre món, però a classe de cuina, entre la llum i el mòbil, no és fàcil.

 

Ingredients:

300gr de macarrons

250gr de bacallà sec i salat (morro)

1 ceba

400gr de tomàquet fregit

 

Preparació:

Es couen els macarrons amb aigua bullint i salada, un cop cuits s’escorren i s’hi posa un raig d’oli o una mica de mantega.

Es pela i pica la ceba i es ratllen els tomàquets.

Marquem el bacallà en una paella. També es pot fer al forn, però com que ens interessa que no quedi del tot cuit per dins, a la palla es controla molt millor. Quan el tenim ben marcat, li treiem la pell i la sal amb un paper de cuina. L’esbandim amb aigua, l’esmicolem i el posem en remull. Li podem canviar l’aigua un cop, apretant bé el bacallà per a que s’hidrati bé.

En una cassola amb una mica d’oli, sofregim la ceba. Quan està dauradeta, li afegim el tomàquet ratllat i ho deixem sofregir fins que agafi color i perdi tota l’aigua. Això solen ser un mínim de 10 minuts.

Escorrem el bacallà i l’afegim al sofegit. Rectifiquem de sal.

Hi afegim els macarrons i ho coem uns 5 minuts més.

 

IMG_1652[1]

 

Temps: 1 hora

Nivell: fàcil

Observacions: aquest plat, servit amb maionesa, queda de lujo

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s