Coca de llardons

 

Ok, vaig una mica tard, però encara estic dins de temps! Fins demà encara és Carnestoltes, i si voleu celebrar-lo com cal no us podeu deixar perdre aquesta recepta. Casolana 100%, i pel que diuen (jo no l’he tastada, que no m’agrada), boníssima!

 

Coca de llardons 2

 

 

Ingredients:

200gr de farina

2 ou

100gr de llardons

50gr de sucre + 50gr més per escampar al damunt

50gr de llard

50cc d’anís sec

50gr de pinyons

1/2 cullerada de cafè de canyella en pols

un polsim de sal

 

Preparació:

El primer que heu de fer és posar els pinyons en remull, així no s’us cremaran quan poseu a coure la coca al forn. Podeu remullar-los en aigua o en anís.

Es tallen a trossets els llardons.

Fem un volcà amb la farina i, a dins, hi posem l’ou, el llard, l’anís, la canyella, 50gr de sucre i la sal. Primer amb una forquilla i després a mà, treballem la massa. Quan comenci a compactar-se, afegim els llardons. Hem d’aconseguir una pasta lligada.

Col.loquem la pasta a una plata prèviament untada amb mantega o llard. Estirem la pasta amb els dits untats amb oli fins que quedi una coca fina i de forma ovalada.

Es pinta amb rovell d’ou i s’escampen per damunt els pinyons escorreguts i la resta del sucre.

Coem la coca al forn, a uns 180º, uns 15-20 minuts. L’heu de veure doradeta.

 

Coca de llardons 1

 

 

Temps: 1 hora

Nivell: fàcil

Observacions: per pintar millor la coca, barrejeu el rovell d’ou amb unes gotes d’aigua 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s