Pastís de Porros

 

Avui us porto una altra recepta boníssima, se’n va directe als Post Estrella, i a més sana. Als que us costa menjar verdura, és una forma magnífica de fer-ho que segur que us encantarà.

 

IMG_1631[1]

 

La foto no li fa gens de justícia… però tenia tanta gana que gairebé em “zampo” el pastís sense ni tan sols fer-li.

 

Ingredients:

PER LA PASTA BRISA

200gr de farina

100gr de mantega

1 ou

5gr de sal

PEL PASTÍS

3 porros grossos

3 cebes

1 quinto de cervesa

30gr de mantega

sal, pebre i llorer

 

Preparació:

Per fer la pasta brisa, primer fem un volcà amb la farina. Dins hi posem l’ou, la sal, i la mantega ben toveta (treieu-la de la nevera una bona estona abans d’utilitzar-la. Anem mesclant els ingredients amb les puntes dels dits, primer us quedaran grumolls, però poc a poc, la podreu anar treballant amb les mans fins que us quedi tot ben integrat i pugueu fer una bola. Aquesta bola, l’embolicarem amb paper film i la posarem a la nevera, com a mínim 10 minuts.

Pelem i tallem ben petits els porros i la ceba.

Desfem la mantega en una paella i hi sofregim la ceba. Quan s’hagi estovat una mica, hi afegim els porros. Ho sofregim una estona i hi afegim la sal, el pebre, el llorer i la cervesa. Ho deixem coure fins que les verduretes quedin ben tendres i la cervesa s’evapori una mica.

Estirem la pasta brisa amb un corró i folrem un motlle de pastís. Punxem la base amb una forquilla i ho posem al forn 10 minuts a 150º.

Quan tot està llest, aboquem les verdures a sobre la base de pasta brisa. Espolvoregem formatge ratllat pel damunt i ho coem al forn entre 20 i 30 minuts a 150º.

Ho servim calent.

 

IMG_1630[1]

 

Temps: 1 hora i quart

Nivell: fàcil

Observacions: en mengen 3 persones. La pasta brisa també la podeu utulitzar per a pastissos dolços si quan feu la massa hi afegiu 100gr de sucre.

Anuncios

2 comentarios en “Pastís de Porros

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s