Mongetes seques estofades

 

Avui us porto un plat genial per dies de fred.

 

Fabada1

 

Facilíssim i, per als qui us agraden els plats fortets, genial.

 

Ingredients:

750gr de mongetes seques ja cuites

200gr de costella de porc tallada petita

75gr de xoriço

1 ceba mitjana

2 tomàquets grossos i madurs

2 grans d’all

2 fulles de llorer

julivert

 

Preparació:

Piquem la ceba i ratllem els tomàquets (treient-ne les llavors i l’aigua).

Piquem també els alls i el julivert i tallem el xoriç a trossets.

Posem un bon raug d’oli en una cassola de fang i, quan és calent, sofregim la costelleta.

Quan s’ha daurat una mica, afegim el xoriço.

Quan tot hagi agafat color, afegim la ceba. I quan aquesta estigui daurada, els alls i el julivert.

Quan tot ha sofregit uns minuts, afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure uns 10 minuts.

Quan el sofregit és cuit, hi afegim les mongetes i una mica d’aigua (com un got). Es remena i es deixa que arrenqui el bull. Hi afegim el llorer i rectifiquem de sal i pebre.

Es tapa i ho deixem coure 5 minuts.

 

Fabada2

 

Temps: 45 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: amb aquestes quantitats en mengen quatre persones.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s