Steak Tartar

Delicious Fans: ja hem tornat!!!

I, per a que pugueu tornar a disfrutar de les nostres receptes, avui una de les més demandades des de fa temps: el famós Steak Tartar. Xisco, sabem que l’estaves esperant!!!

Abans de res, ja us hem dit moltes vegades que aquest plat no té cap mena de complicació, així que qualsevol iniciat o no iniciat en el món culinari pot tirar d’ella sense problemes. A més, sempre triomfa allà on va i és un recurs genial per a quan tingueu sopars de pica-pica. Aquí va!

Ingredients:

500gr de carn de vedella (compreu-la de bona qualitat i, si podeu, demaneu que us en treguin tot el greix i us la piquin només una vegada)

1 ceba tendra

2 ous

7-8 pepinillos/cogombrets

2-3 culleradetes (de cafè) d’alcaparres

Salsa Perrins (Worcestershire)

Mostassa

Tabasco

Sal i pebre

Preparació:

Poseu la carn picada en un bol i la salpebreu al gust.

Afegiu a la carn un ou cru. Barregeu bé.

Bulliu l’altre ou fins que sigui dur.

Piqueu ben petit l’ou dur, els pepinillos, les alcaparres i la ceba tendra. Li afegiu a la carn i barregeu bé. Tasteu la mescla i si creieu que li falta més d’algun ingredient, li afegiu!

Afegiu un bon raig de salsa Perrins, una cullerada de mostassa i unes gotes de tabasco. Això va al gust, així que aneu tastant i aneu provant d’afegir més o menys dels tres ingredients fins que quedi com us agrada.

Voilà!! No ens direu que no està tirat!!

Si, a més, voleu marcar-vos una vacil.lada nouvelle cuisine, podeu aprofitar aquesta genial idea que va tenir el Miquel: presentar l’Steak Tartar ja disposat en torradetes i regat amb una reducció de Bloody Mary.

Ingredients i preparació per a la reducció de Bloody Mary:

Vodka (3 gotets)

Suc de tomàquet (6 gotets)

Sal i pebre

Salsa Perrins (6 “chorritos”)

Tabasco (5 “chorritos”)

Suc de mitja llimona

Sucre

Mesclem tots els ingredients i els posem a reduir en un caçó a foc baix. Quan ha reduit una mica, afegim una mica de sucre i deixem espessir. Quan la reducció s’ha refredat una mica, la posem en un biberó de cuina i decorem les torradetes d’Steak Tartar.

Temps: 20 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: aquest plat se serveix acompanyat de torradetes. Si el feu amb una mica d’antel.lació (us recomano no fer-lo massa abans de consumir-lo) guardeu-lo a la nevera tapat amb paper film.

Anuncios

Un comentario en “Steak Tartar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s