Cuixa de bè al forn

Un plat facilíssim i deliciós. Als solters/es que vulgueu quedar bé amb un ligue, o als emparetllats/des que vulguin donar una sorpresa a la parella amb un sopar romàntic, aquest és un dels plats que millor us funcionaran.

Les tietes, Susi i Mercè, sempre que van a Berga ens baixen una cuixa de bè que és mel. Normalment la congelem i la cuinem el típic cap de setmana que no tens massa cosa a la nevera i tires de congelador. Però és facilíssima de trobar, fins i tot als súpers en solen vendre de ja congelada.

Per cert! Aquest també és un Delicious Miquel!

Ingredients:

Cuixa de bè

Ceba

Tomàquet

Poma

Patata

Vi blanc (un got)

Romaní

Sal i pebre

Preparació:

Salpebreu la carn i unteu-la amb oli. Poseu-la a una plata de forn i la coeu a 140º una hora.

Traieu la carn del forn.

Talleu els alls a làmines i poseu-les entre els plecs de la carn. Podeu aprofitar per allà on va l’òs i després fareu els talls: marqueu-los una mica i poseu-hi les làmines d’all.

Talleu les cebes a làmines i els tomàquets, les pomes i les patates a “gajos”. Feu-ne un llit a la plata del forn, envoltant la carn.

Regueu-ho tot amb vi blanc (ben bé un got sencer) i afegiu-hi el romaní.

Torneu la plata al forn uns 45 minuts a 180º. Ha de quedar ben dauradet, així que si veieu que no us n’hi ha quedat, poseu-ho al gratinador uns 10 minuts més.

Temps: 2 hores i quart

Nivell: fàcil

Observacions: compteu tres racions per cada dues cuixes

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s