Espinacs a la crema

Avui, un Delicious Miquel.

A casa els meus pares, no hem estat mai d’espinacs… no em pregunteu perquè, suposo que a algun dels meus dos progenitors no devien agradar-li i per això no es cuinaven a casa. Així que quan el Miquel va dir-me “prepararé espinacs a la crema”, ho vaig deixar tot a les seves mans.

He de dir que en un primer moment vaig arrufar una mica el nas davant la idea (per desconeixença total, eh? no és que no em fiï del Miquel), però els trobo bastant més gustosos i fortets que les bledes, i la veritat és que queden ben bons.

Aquí va la recepta!

Ingredients:

1 manoll d’espinacs frescos (també ho podeu fer amb espinacs envasats)

2 dents d’all

pernilet salat o ibèric

pinyons

formatge ratllat

1 brick petit de nata per cuinar

sal, pebre i nou moscada

Preparació:

Tallem els espinacs i els bullim uns minuts (si són envasats, aquest pas us el podeu saltar). S’han de bullir poquet i treure’ls abans que comencin a desfer-se. Reservem.

Piquem les dents d’all i les posem a sofregir amb una miqueta d’oli a foc mig-baix per a que no se’ns cremin.

Quan tenim l’allet daurat, afegim el pernilet i el saltegem.

A part, en una altra paella, enrossim els pinyons i els reservem.

Quan l’all i el pernilet estan saltejadets, hi afegim els espinacs i els saltegem uns minuts. Hi afegim els pinyons i barregem bé.

És el moment de posar-hi la nata líquida, remenem bé i deixem fer xup-xup fins que gairebé s’hagi reduit (però no del tot, que encara ha d’anar al forn). Aquí hi afegiu les espècies, també.

Aboquem tot el contingut en una plata per forn i ho cobrim tot amb formatge ratllat.

Anirà al forn uns 10 minutets a 180º. Fins que el formatge estigui torrat al gust.

I llestos!

Temps: 30 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: quantitats per a dues bones racions. I… amb compte!! És possible que feu pets!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s