Donuts casolans

 Feia moooooolt de temps que volia provar de fer donuts. Jo no sóc molt fan del dolç, ja us ho he dit altres vegades, però els donuts em pirren. El problema, és que no trobava llevadura de pastisser per enlloc. Però el cap de setmana passat, en una de les nostres incursions “neverasomàlica”, en vaig trobar al Caprabo (en vaig comprar dos paquets, por lo que pueda ser).

Una consideració: aviam, els donuts es van acabar la mateixa tarda, així que dolents no estaven, però pel meu gust van quedar molt oliosos. No sé si fets al forn o fregits en mantequilla en comptes d’oli poden quedar millor; ho hauré de provar. També pot tenir a veure una cosa que acabo de descobrir mirant-me altres receptes de donuts: crec que no vaig deixar fermentar prou la massa. Actualització: he tornar a fer-los, he deixat fermentar la massa el temps que calia, i han quedat perfectes!! 🙂

Us poso la recepta millorada, per a que no us passi com a mi. Ja faré un update si resulta que al forn queden millor.

Ingredients:

200cc de llet

1 ou

40gr de mantequilla

2 cullerades d’aigua

375gr de farina

70gr de sucre nou moscada o canyella al gust (hi ha qui li posa llavors de cardamomo)

1/2 culleradeta de sal

1 i 1/2 culleradeta de llevadura seca de pastisseria

3 tapets d’essència de vainilla

sucre glass

aigua

Preparació:

Escalfem la llet al microones (no ha de bullir).

Mesclem la farina, el sucre, la nou moscada o la canyella, la sal i la llevadura i fem un volcà.

En el forat central del volcà, hi aboquem la llet templada, l’ou batut, l’aigua, l’essència de vainilla i la mantequilla tallada a dauets i que haurem “pomat” a temperatura ambient.

Amassem uns minuts sobre la taula enfarinada, fins que quedi elàstica. Llavors fem una bola.

L’hem de deixar reposar una hora en un bol i tapada amb paper film. Millor en un lloc càlid. La massa ha de duplicar el seu tamany, més o menys.

Quan la massa hagi fermentat, l’amassem uns segons sobre la taula enfarinada i la deixem reposar deu minuts més, coberta amb un drap net.

Extenem la massa sobre la taula enfarinada amb l’ajuda d’un corró (ha de tenir 1’5cm de gruix aproximadament). Llavors, tallem la massa en forma de donuts. Jo, que sóc una mica cutre i no tenia talladors rodons mida donut, vaig agafar la tapa d’un pot de cuina i el tap d’una garrafa d’aigua.

Un cop tallats els donuts, els hem de deixar fermentar en un lloc càlid entre 40 i 60 minuts més.

Per fregir els donuts, l’oli no ha d’estar molt calent. I millor si és amb oli de girasol (una altra cosa que no vaig fer). Un cop daurats pels dos costats, els escorrem amb paper de cuina.

Preparem el glassejat amb sucre glass i aigua: va una mica al gust, a més sucre glass més espès el glassejat.

I llestos!

Temps: 2h i mitja – 3h

Nivell: no tant complicat com podria semblar

Observacions: teniu la possibilitat d’experimentar. No només amb el glassejat: pot ser de xocolata, de mermelada, de glassa… També amb el farcit i les espècies: hi ha qui li posa ratlladura de taronja o llimona en comptes de nou moscada o canyella. Experimenteu!

Anuncios

Un comentario en “Donuts casolans

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s