Col gratinada, Bledes a la Catalana i Línia Verda

Ieeeeps!

Recordeu un dels últims posts, on us vaig parlar de La Línia Verda? Doncs dimecres ens van arribar les nostres primeres caixes: una mixta de fruita i verdura de 5kg i una de 3kg de patates, cebes i alls. Està tot boníssim!! Tot té gust! Però gust, gust. No aquest succedani insípid i uniforme que tenen la major part de fruites i verdures que trobes a la major part de tendes. Venia un enciam trocadero amb les fules violetes:  el Miquel es va preparar una amanida cèsar (la recepta aquí) i jo una altra amb pera, poma, blat de moro, ceba, brots de soja, anous i una vinagreta de mostassa. Les dues espectaculars. El Miquel també va provar les patates en uns ous estrelletas i diu que “ni els de Lucio”; jo penso provar-les aquesta nit amb una bona truita de patata i ceba. La fruita (pomes, peres i plàtans), també està molt bona: acabo de berenar un batut de plàtan, pera i xocolata. Y todavía me estoy relamiendo.

Doncs això, que val la pena. En tres línies teniu cinc idees de com treure profit de la caixa de 5kg entre dues persones.

Però aquí vénen els plats estrella.

COL GRATINADA

Ingredients:

1 col

2 dents d’all

1 ceba

tomàquet triturat

beixamel

formatge ratllat

pernil salat

Preparació:

Netegem la col de fulles, la rentem, separem els “arbrets”, i la bullim uns deu minuts.

Tallem el pernil salat petit i el saltegem una mica en una paella amb un raig d’oli. Reservem.

A la mateixa paella on hem saltejat el pernil salat, a foc mig, daurem les dues dents d’all picadetes. Quan agafin color, hi afegim la ceba tallada fina i sofregim.

Quan tinguem la ceba amb color, afegim el tomàquet triturat i deixem sofregir. Recordeu posar una miqueta de sucre per treure-li l’acidesa.

Colem la col per treure-li l’excés d’aigua.

En una safata apta per forn, hi posem de llit el sofregit. Al damunt, la col. Per damunt la col, esparcim els tallets de pernil salat saltejat. Ho cobrim tot amb beixamel i formatge ratllat.

Ho gratinem al forn, a 180º, uns 10-15 minuts (fins que el formatge agafi color torradet).

Temps: 30 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: amb aquestes quantitats,  mengen quatre sobrats.

BLEDES A LA CATALANA

Ingredients:

1 manoll de bledes

2 dents d’all

1 ceba

pernil salat

pinyons

Preparació:

Tallem el tronc de les bledes i el retirem.

Tallem les fulles de bleda i les netegem.

Posem a bullir les bledes uns 10-15 minuts en aigua abundant i amb sal.

Daurem les dents d’all picadetes en una paella amb una mica d’oli.

Piquem la ceba i, quan les dents d’all són rosses, l’afegim a la paella i sofregim.

Tallem petit el pernil salat. Quan la ceba ha agafat color, afegim el pernil salat al sofregit, i també els pinyons. Saltegem.

Colem la bleda per treure’n l’excés d’aigua i l’afegim a la paella. Barregem bé la bleda amb el sofregit, i ho  saltegem un parell de minuts.

Temps: 20 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: quantitats per dues persones

Apa, dues receptes boníssimes i sanes.

Disfruteu-les!!

Anuncios

Un comentario en “Col gratinada, Bledes a la Catalana i Línia Verda

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s