Crema de carbassó del Miquel

Algun dia havia de passar: ens hem proposat sanejar la nostra dieta. No és que fins ara mengéssim malament, aviam, no. Mengem bastant de tot, variat i intentant no passar-nos amb carn, pasta, fregits… Però ens hem proposat que, almenys tres cops per setmana, soparem de crema de verdures.

Com que és complicat trobar verdura i fruita bones, i sobretot amb gust al que han de tenir, també hem decidit provar aquestes caixes ecològiques:

Vam estar comparant, i ens vam decidir per aquesta: La Línia Verda. El preu per la caixa mixta de 5kg de fruita i verdura és de 16,90; t’ho porten a casa (amb un recàrreg de 4,90), tenen caixes extres (de cítrics, patates i cebes, bolets, mermelades…) i no cal que hi demanis cada setmana o quinzena obligatòriament, només quan vols. Ens arriba dimarts, així que ja us diré què tal.

Bé, aquesta setmana hem començat amb la crema de carbassó. De fet, és un Delicious Miquel.

Ingredients:

All

Ceba tendra

Carbassons

Quesitos

Avecrem

Mantequilla

Crostonets de pà

Preparació:

En una olla, fonem la mantequilla. Piquem un parell de dents d’all i un parell de cebes tendres i ho posem a “potxar” dins l’olla amb la mantega fosa.

Quan l’all i la ceba són una mica “potxats” hi afegim els carbassons pelats i tallats a rodanxes, i també ho deixem “potxar” dins l’olla. Nosaltres, per tots dos, vam utilitzar tres carbassons mitjans.

Salpebrem al gust.

Quan tot està tovet, cobrim amb aigua la verdureta: just fins cobrir-la, no us passeu d’aigua que llavors quedarà la crema molt líquida. Hi afegim també un dau d’avecrem de verdures.

Ho deixem coure a foc mig uns 25 minuts.

Apaguem el foc, i afegim els quesitos. Això va una mica al gust; a casa, en posem un per carbassó i un més de regal.

Ho passem tot pel túrmix fins que no quedin grumolls.

Ho servim amb crostonets de pà.

Temps: 35 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: espolseu una mica de nou moscada abans de servir la crema, queda boníssim.

Us afegeixo també la foto d’un truc que hem ideat a casa per tenir els cables ben controlats.

Fàcil. Agafeu una carpeta de plàstic de les que venen al xino per 1 euro. Talleu-ne pestanyetes d’uns 2cm per banda i banda. Feu-hi un forat a la part central inferior amb una maquineta d’aquestes per fer forats als fulls, i amb una tisora feu un tall fins al forat. Marqueu el nom de l’aparell a cada pestanya amb un rotulador permanent. Passeu el cable pel tall fins que quedi passat pel foradet. Llestos. Ara ja sabreu què endolleu i desendolleu cada vegada.

Anuncios

3 comentarios en “Crema de carbassó del Miquel

  1. Pingback: Delicious Marta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s