Fricandó de la Concha

Feia temps que tocava: plat típicament català.

Hi ha mil maneres diferents de preparar un fricandó amb bolets… comparteixo amb vosaltres aquesta recepta de la Concha, amb la que encertareu segur si voleu preparar aquest plat.

As usual, hi he afegit alguna modificació, però us les explico per si voleu seguir la recepta pas per pas.

Ingredients:

3-4 bistecs de vedella

2-3 cebes

1-2 tomàquets

2 dents d’all

Farina  o ametlla

Moixernons o algun altre bolet

1 got de conyac, vi negre o vi ranci

Preparació:

Salpebrem els bistequets de vedella. Jo els he salat amb sal de vi.

Els enfarinem. Jo, en comptes d’utilitzar farina blanca, he utilitzat ametlla mòlta.

En una paella, a casa sempre ho hem fet amb cassola de fang, marquem els bistequets. Els reservem.

Piquem les cebes i les dents d’all, i ho daurem a la mateixa paella on hem marcat els bistequets.

Quan sigui daurat, afegim els tomàquets escaldats (tingueu-los 1 minut en aigua bullent) i pelats (jo hi he afegit 2 cullerades i mitja de tomàquet triturat). També un got de conyac o vi negre (jo li he posat vi ranci: mala idea, no ho feu, queda un regust agre).

Deixeu sofregir mitja hora.

Afegiu-hi la carn i els bolets i deixeu fer xup-xup uns quinze minuts a foc lent.

Retireu del foc i deixeu reposar quinze minuts més.

Temps: 2 hores

Nivell: fàcil

Observacions: amb aquestes quantitats mengen dues persones

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s