Gató i gelat d’ametlla

Sí, sí… Ho sé. Desastre total! Fa mogollón que no actualitzo el blog… i no ha estat per falta d’inspiració: hem passat els Nadals a Mallorca i ja sabeu que allà sempre ens posem les botes!! Però he estat perra, perra, aquests dies de vacances!!

Avui compenso!!! El postre més típic de Mallorca, recepta casolana de la suegresita Conxita. Gató amb gelat d’ametlla.

Va ser el postre que vaig fer per Cap d’Any.

Mentre llegiu la recepta, us deixo aquesta cançó: Año Nuevo, de Vetusta Morla.

GATÓ

Ingredients: 

400gr de sucre

400gr d’ametlla molta

8 ous

pell de llimona ratllada

canyella en pols

Preparació:

Barregem el sucre amb les gemes dels ous. Quan està ben integrat, hi afegim l’ametlla, la pell de llimona ratllada i la canyella.

Muntem les clares a punt de neu i ho afegim a la massa amb moviments envolvents.

Ho aboquem a un motlle prèviament untat amb mantequilla i ho coem al forn, a 180º, uns 40 minuts.

GELAT D’AMETLLA

Ingredients: 

2l de llet

500gr d’ametlla

500gr de sucre

pell de llimona

canyella en branca

Preparació: 

Bullim la llet i el sucre amb la pell de la llimona i la canyella.

Fora del foc, hi afegim l’ametlla.

Quan ha refredat, ho posem al congelador. Anirem removent cada 30 minuts – 1 hora. Ha de ser-hi ben bé 5 hores.

Treure del congelador una estona abans de servir per a que sigui cremós.

Temps: 1 hora (més el temps per congelar el gelat)

Nivell: fàcil

Observacions: el gató omple MOLT, així que amb un feu per 10-12 persones fàcil.

Anuncios

2 comentarios en “Gató i gelat d’ametlla

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s