Galetes de Nadal i Amic Invisible

La recepta d’aquest post ha vingut per dues raons. Una, perquè tenim els Nadals gairebé al damunt i jo sóc bastant fanàtica d’aquestes Festes. Què hi farem! Hi ha pecats pitjors! La segona és que havia de fer un regal a la Laura Pinilla, gran companya documentalista de la XTVL, per l’amic invisible. No tenia massa clar què li podia agradar… però,  “a nadie le amarga un dulce”, no? Doncs res, que ahir vaig estar galetejant! A més, havia vist aquesta caixa moníssima… i s’havia d’omplir!

Aquest any, a més, volia provar a fer-les amb una nova recepta i amb menys glassa, per no morir d’una sobredosi de sucre… He innovat una mica i les he fetes de tres gustos diferents: vainilla pels arbrets, xocolata per les estrelletes, i gingebre i canyella pels homenets.

Au, i mentre aneu llegint la recepta us poso el link d’una cançó que no m’he pogut treure del cap en tota la setmana: Breakfast at Tiffany’s, de Deep Blue Something.

Ingredients:

400gr de farina

240gr de mantega

120gr de sucre llustre

1 ou

Extracte de vainilla, cacau en pols, espècies… el que us doni una mica la gana (procureu que no sigui alguna cosa que deixi molt de grumoll).

També necesssitareu 200gr grams més de sucre llustre i una clara d’ou per fer la glassa, i colorants aptes per al consum per donar-li color.

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º.

Bateu el sucre llustre amb l’ou. Quan estigui ben integrat, afegiu-hi la mantega a temperatura natural (que estigui pomada: ho podeu saber fent pressió amb un dit; si s’enfonsa és que està al punt). Lo suyo és poder fer-ho amb una KitchenAid o aparell similar, però com que a casa encara no ha caigut jo ho faig amb el túrmix. No es lo mismo, però queda bastant acceptable.

Afegiu ara qualsevol extracte que vulgueu utilitzar.

Poc a poc, aneu afegint la farina; i també el cacau en pols o les espècies. Aquí ja heu de deixar el túrmix de banda i començar a treballar amb unes varilles o una espàtula. S’us faran com grumolls. Quan veieu que la cosa comença a estar bastant integrada, passeu a amassar amb les mans.

Quan tingueu la massa preparada  -ha de poder fer una bola compacta i no enganxar-se als dits-, l’emboliqueu en paper film i la deixeu reposar a la nevera uns 15 minuts.

Treieu la massa del paper film i, sobre una superfície llisa espolvorejada amb farina, estireu la massa amb un corró enfarinat. Si no teniu corró, us pot servir una botella de vi coberta d’un drap fi i net; però us recomano moltíssim fer-vos amb un corró (són baratets i van la mar de bé).  Al loro! Si heu decidit fer les galetes amb cacau en pols, sapigueu que la massa serà molt menys manejable i molt més trencadissa.

Ara és el moment de tallar les galetes amb els motlles que preferiu. Si no teniu motlles, us servirà un got.

Disposeu les galetes sobre paper de forn en una plata i fornegeu-les durant uns 10-15 minuts a uns 180º.

Quan les galetes s’hagin refredat (per fer-ho més ràpid, és ideal fer-ho sobre una reixeta; la mateixa de forn una mica alçada us servirà), podeu començar a decorar-les.

Per fer la glassa, heu de batre amb varilles elèctriques (o bé amb el túrmix), 200gr de sucre llustre per cada clara d’ou aproximadament. Això no és una ciència, aneu provant. Us ha de quedar la textura entre la pasta de dents i la mel. Si us queda molt líquida, poseu-hi més sucre llustre; si us queda molt espessa, aneu afegint-li gotetes d’aigua. Repartiu la glassa en bols i afegiu-hi els colorants que vulgueu.

Per poder decorar bé, és essencial fer-se amb biberons o bé amb aplicadors, tipus això:

També van molt bé els sprinkles: sucres de colors, virutes, confeti… N’hi ha molts! En podeu trobar a Gadget’s Cuina.

Temps: 3 hores aprox.

Nivell: mig

Observacions: surten unes 40 galetes.

Per cert!! Aquest ha estat el regal de la meva amiga invisible: l’Esther González. 

Un motlle de silicona per fer bombonets de xocolata i un morter per preparar mojitos i caipirnhas! Genial, eh? Gràcies, guapa!!!

Anuncios

2 comentarios en “Galetes de Nadal i Amic Invisible

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s