Pastís de Carbassa de la Montse

L’any passat, per aquesta època, la Montse (a.k.a. @montsinya ) va portar a la feina aquest pastís. Jo mai havia tastat res fet amb carbassa, i no les tenia totes que m’agradés, però… OMG!!!  És taaaaaaaaaan bo!!! Finet, gens empalagós, no massa dolç… Nyaaaaaaaaaaaam! Així que, aprofitant que teníem dinar familiar multitudinari, em vaig animar.

Ingredients:

600 gr de carbassa (si podeu trobar-la ja pelada i trossejada, molt millor)

3 ous + 1 rovell

150gr de sucre moreno

2 fulls de pasta brisa (un per la base i l’altra pels guarniments)

Canyella

Gengibre

Nou moscada

Preparació: 

Preescalfem el forn a 180º.

Posem la carbassa al forn fins que sigui ben toveta.

La passem pel túrmix i li afegim els tres ous, el sucre i les espècies (com una cullerada de cada).

Folrem un motlle desmontable amb un dels fulls de pasta brisa i hi afegim la massa del pastís.

Pintem amb el rovell d’ou, barrejat amb unes gotes d’aigua, els marges de pasta brisa del pastís.

Ho coem al forn uns 40 minuts a 180ª, o fins que la pasta de carbassa sigui consistent i la pasta brisa dels marges torradeta.

Treiem el pastís del forn.

Amb l’altra fulla de pasta brisa i l’ajuda d’uns talladors (gràcies, Montse!!), fem petites formes de fulles i carbasses. Les posem al forn sobre un paper de forn per a que no s’enganxini les pintem amb el rovell d’ou. Les deixem fins que siguin torradetes.

Decorem el pastís.

Temps: 1 hora

Nivell: fácil

Observacions: si no teniu talladors petits per fer les formetes, també es pot decorar amb nata muntada.

Anuncios

2 comentarios en “Pastís de Carbassa de la Montse

    • Marta Mañé Artells dijo:

      Queda boníssim, Irene!
      Els talladors per decorar me’ls va deixar la mateixa Montse, però cauran en breu perquè van la mar de bé per xorradetes d’aquestes!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s