Lassagna d’albergínies, formatge i bolets

 

Això ha estat un experiment culinari cent per cent.

Ahir vam sopar amb la Regi i la Divi (al Fragments)  i vam provar una lassagna d’albergínies i gorgonzola que estava boníssima. La Regi em va explicar que ella la feia amb mozzarela i que també quedava molt bona, i jo vaig pensar que si se li afegien uns bolets, també hi podrien anar bé. Així que ho he provat!

 

 

Ha quedat superbona! 🙂

 

Ingredients:

3 albergínies

1 pot de tomàquet triturat

2 cebes mitjanes

6 xampinyons grans

mozzarela ratllada

 

Preparació:

Piquem la ceba i la daurem amb una mica d’oli a la paella. Hi afegim el tomàquet triturat i salem (he utilitzat unes sals genials que ens van regalar uns amics -merci Fargas i Prieto: un regal genial!- i a les que estem treient molt de profit: són sals d’Es Trenc, Mallorca; i tenen gustos com olivada negra i mediterrània, que són les que he utilitzat). Com que sóc fan de les espècies, també hi he afegit pebre de tres colors, orenga i una miqueta de romaní. Deixem que es sofregeixi a foc baixet. Quan ja gairebé ha acabat de sofregir-se, hi afegim els xampinyons tallats a làmines i rectifiquem de sal i espècies. Deixem que s’acabi de fer uns pocs minuts.

Per altra banda, pelem les albergínies i les tallem a làmines. Es poden fer al forn, o a la paella (amb no massa oli), però a mi em va la mar de bé la planxa elèctrica. Un rajolí d’oli, una mica de sal, i que es facin fins que quedin ben tovetes.

Muntem una safata que pugui anar al forn de la següent manera: una capa amb làmines d’albergínia, una altra de sofregit amb bolets i una última de mozzarela ratllada. Repetim l’operació i acabem amb una capa de làmines d’albergínia i mozzarela ratllada al damunt.

Ho posem al forn, a uns 180º, el temps just que la mozzarela triga a desfer-se i gratinar-se una mica.

 

 

Temps: 1 hora

Nivell: fàcil-mig

Observacions: amb aquestes quantitats, en teniu per quatre racions. Crec que deu quedar genial amb qualsevol tipus de bolets o de formatge!

Anuncios

3 comentarios en “Lassagna d’albergínies, formatge i bolets

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s