Pastís de Formatge

Aquesta és una recepta de les de tota la vida. A casa els meus pares sempre s’ha fet, i a casa se seguirà fent. És d’aquelles senzilles però que sempre dóna bon resultat.

Ingredients:

1 philadelphia

3 ous

3 cullerades de maicena

9 cullerades de sucre

2 iogurts de llimona

1 paquet de galetes maria

mitja terrina de mantequilla

Preparació:

Es piquen les galetes a la picadora fins que quedin força finetes: no cal que siguin pols, però tampoc trossos.

Fonem la mantequilla a foc baix i quan la tenim líquida l’afegim a les galetes picades i ho barregem.

Untem el motlle (és molt millor un de desmontable perquè així no cal donar la volta al pastís) amb mantequilla. Hi aboquem la pasta de galeta amb mantequilla i la disposem uniformement per tot el cul del motlle i la meitat dels laterals, apretant bé amb els dits.

Passem pel túrmix la terrina de philadelphia amb els ous, la maicena, els iogurts i el sucre. Quan ho tenim ben batut i sense grumolls, ho aboquem al motlle.

Anirà al forn, que prèviament haurem preescalfat, uns 20 minuts a 180º; tot i que el millor és anar-lo vigilant i fer la prova de l’escuradents (per comprovar que un pastís està ben cuit, es punxa amb un escuradents i serà cuit si l’escuradents surt nèt).

Temps: 30-40 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: admet múltiples possibilitats (donar-li més gust a llimona afegint-hi pell ratllada, barrejar la part líquida amb “dulce de leche” o amb la massa encara no cuita d’un brownie…).  Queda boníssim acompanyat de sirops, “jarabe de arce” o mermelades.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s