Galetes de civada i xocolata

Aquesta recepta té dues històries darrera…

La primera, és l’origen. El Miquel va enviar-me el link d’una dona que explicava que havia anat a un restaurant i havia provat unes galetes delicioses… En demanar-ne la recepta, li van dir que nanai, i llavors va demanar per comprar-la, a la qual cosa li van dir que sí, que eren “dos cincuenta”. La dona es va endur un ensurt brutal quan a final de mes va repassar les factures i va veure que li havien cobrat la recepta per 250 euros!!! Gravíssim!! Com que el restaurant es va negar a retornar-li l’import, s’ha dedicat uns quants anys a escampar la recepta a tort i a dret… No sé què hi ha de veritat en aquesta història… però la recepta havia de provar a fer-la!

La segona, és una promesa. Yes, weekend! Porto uns mesos dient als companys de cap de setmana que el dia menys esperat els visitaria amb una mica de berenar… Ha arribat el dia!! Galetes de civada i xocolata per berenar! Espero que tingueu cafè, o llet, o alguna cosa on mullar-les perquè són a little bit “rompedientes”… No tant com els carquinyolis, però déu ni do!!

Ingredients:

240gr de mantequilla

480 gr de farina

240 gr de sucre

240 gr de sucre glass

500 gr de civada molta

1 cullerada de bicarbonat

1 cullerada de llevadura Royal

1/2 cullerada de sal

3 taps d’extracte de vainilla

2 ous

xocolata en pols

xispes de xocolata

Llet

Preparació:

Batre la mantequilla amb els dos sucres fins que quedi una pasta blanquinosa.

Afegir-hi els ous i l’extracte de vainilla i seguir batent.

Afegir-hi la farina, la civada, la sal, la llevadura i el bicarbonat. En aquest pas de la recepta, com que vaig veure que la massa quedava molt seca i era difícil de lligar, li vaig afegir llet. A ull, no sé, potser van ser quatre o cinc cullerades bones. No sé si posant-li un ou de més també funcionaria. Ho hauré de provar.

A partir d’ara, podem començar a amassar amb les mans.

Afegir-hi la xocolata en pols, ben bé uns 120 gr, i les xispes de xocolata. També s’hi poden afegir anous, o avellanes… Això al gust de cadascú.

Es fan boletes amb les mans, de la mida de mandonguilles i es posen en una plata de forn amb paper de forn per a que no s’enganxin. A temperatura màxima, uns deu minuts.

Temps: 1 hora

Nivell: fàcil – mig

Observacions: amb aquestes mides surten entre 80 i 90 galetes.

Anuncios

Un comentario en “Galetes de civada i xocolata

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s