Bunyols de Quaresma

 

Per aquestes dates no podien faltar!

No havia provat de fer-ne mai, i la veritat és que són bastant fàcils i queden molt bons.

 

 

Ingredients:

1/4 de litre de llet

200 gr de farina

140 gr de mantega

4 ous mitjans

ratlladura d’una llimona

 

Preparació:

Posem la llet i la mantega en un cassó i ho deixem desfer, remenant amb unes barilles.

Quan arrenqui el bull, hi afegim la farina de cop i seguim remenant fins que la pasta ja no s’enganxi a les parets del cassó.

Treiem el cassó del foc.

Afegim la ratlladura de llimona i la integrem a la massa.

Anem afegint, un a un, els ous; mirant que quedin ben integrats a la massa abans d’afegir el següent.

Un truc per saber que la massa és a punt és deixar la cullera de fusta enmig i veure que s’aguanta sola.

Posem l’oli a escalfar, a foc mig – mig baix. Quan estigui ben calent, anem tirant culleradetes de massa. Els bunyols es giraran sols quan estiguin ben fets (si algun no es gira, el podem ajudar amb la cullereta).

Deixem els bunyols fregits sobre paper absorvent i seguidament els arrebossem amb sucre glass (també es pot fer amb sucre normal).

 

 

Temps: 30 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: amb aquestes quantitats, surt una bona platada de bunyols. Una trentena ben bé.

Anuncios

Un comentario en “Bunyols de Quaresma

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s