Sopes mallorquines

Aquests dies de fred…

Res millor que unes bones sopes mallorquines! I no. No tenen res a veure amb sopa.

El primer que s’ha de tenir per fer unes bones sopes mallorquines és pà mallorquí. Nosaltres el vam dur de Mallorca quan hi vam ser per Nadals (a la nevera, aguanta bastant). No sé si a Barcelona se’n pot trobar.

La recepta, com no podia ser d’altra manera, me la va ensenyar la Conxita.

Ingredients:

Pà mallorquí de sopes

Carn de porc (a veure, aquí normalment es fa servir carn magre, panxeta, costilleja… però he utilitzat el què bonament he trobat: salsitxes i costilleja).

Cebes tendres (un manell)

All

Col d’olla

Bleda

Xampinyons

Caldo de carn

Aigua

Preparació:

Piquem l’all i tallem a rodanxes les cebes tendres i els xampinyons.

En una olla gran, daurem la carn amb l’all picat i una mica d’oli. Retirem la carn.

A la mateixa olla, hi posem totes les verdures i hi afegim el caldo de carn i aigua fins que les verdures quedin cobertes. Ho deixem coure a foc baix.

Cap al final de la cocció, hi afegim la carn. Ho deixem fer xup xup fins que s’evapori tot el líquid.

En una cassola, fem un llit amb sopes.

Al damunt, hi posem una capa de pà mallorquí. Tornem a posar una capa de sopes i ho reguem amb un raig d’oli.

Temps: 3 hores

Nivell: mig

Observacions: Quan posem les verdures a l’olla, s’hi sol afegir un parell de cullerades de tomàquet natural triturat.

Anuncios

Un comentario en “Sopes mallorquines

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s