Muffins de plàtan i canyella

 

Tenia aquests bonics motlles per muffins d’una demostració a la que vaig anar fa unes setmanes a Gadgets Cuina, i també uns de silicona que em va regalar el Miquel, i feia dies que volia provar-los:

 

 

Així que avui m’he animat i he preparat muffins de plàtan i canyella.

 

 

Ingredients:

305 gr. farina de blat

10 gr. llevat Royal

2 gr. sal

400 gr. sucre

195 gr. mantega pomada (només cal treure-la de la nevera un parell d’hores abans d’usar-la)

2 ous

225 gr. llet

2 plàtans

3 taps d’essència de vainilla

Canyella a gust

 

Preparació:

Batem la mantega i el sucre fins que aconseguim una mena de crema.

Afegim l’essència de vainilla i els ous, un a un, sense parar de batre.

Afegim el plàtan tallat en rodanxetes.

A part, hem reservat una barreja dels ingredients secs: la farina, el llevat i la canyella. Afegim la meitat d’aquesta barreja a la mescla i seguim batent.

Afegim la meitat de la llet i seguim batent.

Afegim la resta dels ingredients secs i la resta de llet i incorporem bé tots els ingredients amb una espàtula.

Aboquem la crema dins una màniga pastissera (que si no teniu, podeu fabricar amb una bossa de plàstic neta, fent-li un petit tall en unes de les puntes) i farcim els motlles; no fins dalt (perquè llavors en pujar desbordarien), una mica més de la meitat és suficient.

Posem els motlles en una plata i al forn (que haurem escalfat prèviament), entre 10 i 15 minuts a 180º.

 

 

Temps: 1 hora

Nivell: fàcil

Observacions: amb aquestes mesures s’omplen 8 motlles grans i entre 25 i 30 dels petits. Podrien decorar-se amb buttercream (només cal batre el doble de sucre glass que de mantega pomada, amb un parell de taps d’essència de vainilla fins a aconseguir una crema que es pot tintar amb el colorant que més ens agradi. Amb una màniga pastissera s’aplica sobre el muffin tancant una espiral d’enfora cap a endins).

Anuncios

2 comentarios en “Muffins de plàtan i canyella

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s