Galetes de Halloween

Trick or Threat

Trick or Threat

Give us something good to eat

Give us candys, give us cake

Give us something good to take

Aquest any, per la tardor: Galetes de Halloween!!

Aquí teniu la recepta. També podeu trobar-la en castellà aquí.

Ingredients:

– 100gr sucre

– 100gr mantequilla

– 300gr farina

– 3 cullerades de llet

– vainillina en pols o extracte de vainilla

– 1 ou

– 1 cullerada de llevadura

– 1 polsim de sal

Preparació:

1.Es fa una corona amb la farina, el sucre, la vainilla i la llevadura. Enmig de la corona hi posem la mantequilla, l’ou, la llet i la sal.

2.Poc a poc, amb una forquilla, es treballen els ingredients del mig. Un cop integrats, s’hi van afegint, poc a poc, els de la corona.

3.Quan tots els ingredients estan mesclats, es treballa la massa amb les mans.

4.Quan la massa ha adquirit consistència i ja no s’enganxa als dits, es deixa reposar (feta una bola), uns minuts.

5. S’extén la massa amb un corró. Si no en tenim, es pot utilitzar una botella de vi envolta en un drap humit; però no ho recomano (és per a situacions d’emergència total).

7. Es tallen les galetes amb talladors de formes (en aquest cas: de fantasma, de fulla i d’aglà) i es posen, un cop tallades, en una plata de forn untada amb mantequilla o bé coberta amb paper de forn. Es couen a 160º fins que queden dauradetes i dures al tacte (el temps dependrà de com siguin de grosses i gruixdes les galetes).

La glassa us recomano que visiteu el web de El rincón de Bea, que a part de receptes genials de cupcakes i pastissos té un tutorial fantàstic amb fotos de com fer la glassa.

1.Tamissem aproximadament 200 gr. de sucre glass per cada clara d’ou. És important que sigui sucre glass industrial (fet a casa no servirà). Normalment, per unes 20 galetes, fan falta 3 clares d’ou i 600gr de sucre (tot i que sempre va bé tenir-ne una mica més per si de cas).

2.Batim les clares amb una forquilla fins que facin una mica d’escuma (en cap cas a punt de neu).

3. Amb una batedora elèctrica (tipus Kitchen Aid o de mà) anem batent mentre anem afegint el sucre. Hi ha la possibilitat, pels que no tingueu batedora, de fer-ho amb túrmix: el resultat no és el mateix, però queda bé.

4.Continuem batent i afegint sucre a cullerades. Hem d’aconseguir una consistència gairebé líquida i brillant.

5.Ara afegim algun tipus de sabor: extracte de vainilla, suc de llimona o taronja…

6.Continuarem batent i afegint sucre glass. La glassa estarà molt brillant i de color blanc.

7.Seguim batent fins que aconseguim una consistència com de pasta de dents; és a dir, que la glassa no caigui de la cullera.

8.Retirarem la quantitat de glassa que necessitem pel delineat (per delimitar el dibuix) i canviarem la consistència de la resta de glassa per poder fer el farcit del dibuix (que ha de ser una glassa menys espessa). Per canviar la consistència, només hem d’anar afegint culleradetes d’aigua amb molta cura i anar batint, fins que aconseguim la consistència que volguem (hauria de ser una cosa semblant a la llet condensada o la mel). Si ens passéssim amb l’aigua, se soluciona afegint més sucre glass.

9.Quan aconseguim la consistència desitjada, afegim el color que volguem. Haurem de deixar reposar la glassa una mitja hora completament tapada. Amb això aconseguim que les bombolles d’aire que es formen quan batim pujin a la superfície (en acabat les podem desfer amb una espátula).

10.Posem la glassa en biberons o aplicadors. El primer pas és fer el delineat amb la glassa de consistència més compacta: resseguim la forma de la galeta (això es fa per a que després la glassa més líquida no es desparrami galeta avall).

11. Quan tenim sec el delineat, procedim a farcir el dibuix de la galeta amb la glassa més líquida. El més fàcil és fer-ho en zig-zag.

12. Quan la glassa s’hagi assecat, podem procedir a pintar detalls amb un rotulador apte per al consum.

Temps: 4 hores

Nivell: mig – difícil

Observacions: solen sortir entre 20 i 40 galetes per fornada, depenent de com de grans i gruixudes siguin.

Anuncios

3 comentarios en “Galetes de Halloween

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s