Albergínies farcides

Recepta casolana de tota la vida que mai passa de moda. Me l’ha passada la Conxita (la meva suegresita i un altre dels meus gurús culinaris personals). I sé que la Divi, a qui li encanten les coses farcides, disfrutará mogollón amb ella!

Ingredients:

Albergínies

Carn picada (pot ser tota de vedella, o barrejada amb porc)

1 ou

Ceba

All

Tomàquet triturat

Espècies (orenga, pebre de Jamaica)

Pà ratllat

Preparació:

Tallem les albergínies per la meitat, en vertical, i les posem a bullir amb aigua i sal fins que en punxar-les estiguin ben toves.

A part, sofregim la ceba ben picadeta i un parell o tres de dents d’all tallades a trossets petits. Un cop potxat, afegim la carn picada i rectifiquem de sal i pebre. Quan la carn ha perdut el color rosa, però sense que estigui molt feta, afegim el tomàquet triturat i deixem que es faci el sofregit. Les espècies s’hi poden incorporar al gust; aquesta vegada, he utilitzat orenga i pebre de Jamaica (un regal que em porta la mama sempre que va a l’herbolari). El pebre de Jamaica dóna un gustet únic; no és com el pebre normal: no pica tant, i és com si estiguessis especiant a la vegada nou moscada, clau i un pebre molt suau.

Quan tenim les albergínies bullides, les escorrem una bona estona per a que perdin tota l’aigua. Llavors les buidem. La pell la reservem per poder-la farcir després. La carn, la barrejem amb el sofregit.

Un cop barrejada la carn de l’albergínia amb el sofregit, hi afegim un ou batut a la mescla (ja fora del foc). I amb aquesta mescla, farcim la pell de les albergínies.

Espolvorejem pà ratllat per damunt les albergínies i les posem al forn, a uns 180º, fins que el pà ratllat es dauri.

Temps: 2 hores

Nivell: mig

Observacions: també es poden espolvorejar amb formatge ratllat i posar a gratinar. I servides amb maionesa queden la mar de bones.

Anuncios

6 comentarios en “Albergínies farcides

  1. Jordi Maranges dijo:

    Ei jo faig aquest plat amb algunes variants tàctiques… jeje, però m’ha cridat l’atenció lo de l’ou i el pa ratllat que jo no li poso i ara tinc ganes de provar-ho la propera vegada!!!

    • Marta Mañé Artells dijo:

      És que les mames se les saben totes! Amb l’ou, acosegueixes que el farcit quedi més melós… El pà ratllat jo tampoc li posava (a casa ho fèiem amb formatge ratllat gratinat), però queda molt bo!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s