Albergínies farcides

Recepta casolana de tota la vida que mai passa de moda. Me l’ha passada la Conxita (la meva suegresita i un altre dels meus gurús culinaris personals). I sé que la Divi, a qui li encanten les coses farcides, disfrutará mogollón amb ella!

Ingredients:

Albergínies

Carn picada (pot ser tota de vedella, o barrejada amb porc)

1 ou

Ceba

All

Tomàquet triturat

Espècies (orenga, pebre de Jamaica)

Pà ratllat

Preparació:

Tallem les albergínies per la meitat, en vertical, i les posem a bullir amb aigua i sal fins que en punxar-les estiguin ben toves.

A part, sofregim la ceba ben picadeta i un parell o tres de dents d’all tallades a trossets petits. Un cop potxat, afegim la carn picada i rectifiquem de sal i pebre. Quan la carn ha perdut el color rosa, però sense que estigui molt feta, afegim el tomàquet triturat i deixem que es faci el sofregit. Les espècies s’hi poden incorporar al gust; aquesta vegada, he utilitzat orenga i pebre de Jamaica (un regal que em porta la mama sempre que va a l’herbolari). El pebre de Jamaica dóna un gustet únic; no és com el pebre normal: no pica tant, i és com si estiguessis especiant a la vegada nou moscada, clau i un pebre molt suau.

Quan tenim les albergínies bullides, les escorrem una bona estona per a que perdin tota l’aigua. Llavors les buidem. La pell la reservem per poder-la farcir després. La carn, la barrejem amb el sofregit.

Un cop barrejada la carn de l’albergínia amb el sofregit, hi afegim un ou batut a la mescla (ja fora del foc). I amb aquesta mescla, farcim la pell de les albergínies.

Espolvorejem pà ratllat per damunt les albergínies i les posem al forn, a uns 180º, fins que el pà ratllat es dauri.

Temps: 2 hores

Nivell: mig

Observacions: també es poden espolvorejar amb formatge ratllat i posar a gratinar. I servides amb maionesa queden la mar de bones.

Anuncios

6 comentarios en “Albergínies farcides

  1. Jordi Maranges dijo:

    Ei jo faig aquest plat amb algunes variants tàctiques… jeje, però m’ha cridat l’atenció lo de l’ou i el pa ratllat que jo no li poso i ara tinc ganes de provar-ho la propera vegada!!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s