Tombet mallorquí

Feia temps que volia cuinar aquesta recepta típica mallorquina. Ja us he dit altres vegades que em flipa la gastronomia de Mallorca.

No és complicat de fer, però necessites que algú que conegui bé els trucs t’expliqui com cuinar-lo. En aquest cas, la recepta me l’ha explicada la Conchita, la meva suegresita.

El secret d’un bon tombet és que no quedi oliós. Com que es cuina amb albergínia i carbassó i són verdures que absorveixen molt l’oli, és imprescindible escórrer-ho bé tot abans de muntar el plat.

Ingredients:

2 albergínies

2 carbassons

3 patates

Sofregit de tomàquet

Preparació:

Tallem les patates a làmines finetes i les fregim en oli. Les escorrem bé en paper de cuina i en fem un llit en una cassola, o allà on vulguem servir el tumbet.

Tallem les albergínies a rodanxes primetes i les fregim. En aquest cas, en comptes de fregir-les en oli, les he fetes en una planxa elèctrica amb poc oli i així m’he estalviat que absorvissin en excés. Un cop cuites, es cobreix el llit de patata amb una capa d’albergínia.

Repetim el procés que hem seguit amb l’albergínia per cuinar el carbassó.

A Mallorca és típic afegir-hi una última capa de pebrot. Però com ja sabeu, personalment tinc mania persecutòria al pebrot així que no n’hi he posat.

Un cop tenim muntat el plat s’hi afegeix el sofregit de tomàquet pel damunt.

Temps: 1 hora

Nivell: mitjà

Observacions: aquest plat es pot servir calent o del temps. En mallorquí “tombet”, en castellà “tumbet”.

Anuncios

2 comentarios en “Tombet mallorquí

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s