Granada i Quiche

Ahir van venir a sopar uns amics a casa (gran companyia, m’ho vaig passar molt bé), i com que érem nou i sol ser complicat cuinar un menú per tanta gent vam optar pel clàssic buffet. Vam fer coca mallorquina, canalons d’estiu, montaditos de formatge de cabra amb ceba caramelitzada, steak tàrtar, tartaletes de paté de cranc, granades mallorquines i quiche.

Aquí van algunes de les receptes:

Granada mallorquina (recepta original de la tia Bel, un altre gurú culinari a qui cal seguir de prop)

Ingredients:

2 o 3 cebes

800 gr de carn picada de vedella i porc

5 o 6 albergínies

2 o 3 ous

Preparació:

Ratllem la ceba i la sofregim. Afegim la carn picada i la fem una mica (però no del tot, perquè després ha d’anar al forn i sinó quedaria massa seca). Reservem.

Tallem les albergínies pelades a dauets i les saltegem.  És important colar-les per a que deixin anar el suc abans d’afegir-les al sofregit de carn; si no es fa, després és més complicat que agafi consistència.

Barregem l’albergínia amb el sofregit de carn i els ous. Salpebrem. Jo hi afegeixo alguna espècia; en aquest cas hi he posat estragó, però l’orenga o el comí també li poden anar bé.

Enmotllem en un motlle prèviament untat amb mantega i coem al forn; a uns 180º, uns 15 minuts (o quan el veieu torradet).

Servim amb sofregit de tomàquet pel damunt.

Temps: 2 hores

Nivell: mitjà

Observacions: amb aquestes proporcions surten dues granades. Pot servir-se calent o fred, i també por acompanyar-se de maionesa en comptes de sofregit de tomàquet. Queda molt bo fet d’un dia per l’altre.

Quiche

Ingredients:

Pernil dolç (si pot ser a daus, millor)

Bacon (si pot ser a daus, millor)

3 ous

6 tranchetes

1 brick petit de nata

1 massa de pasta de full (hojaldre)

Preparació:

Folrem un motlle amb la massa, la punxem, i la coem uns minuts al forn (amb un pes al damunt per a que no s’infli).

Batem enèrgicament els ous i la nata.

Afegim els daus de pernil i bacon al gust, i els tranchetes trossejats amb els dits.

Bolquem la pasta dins el motlle folrat amb la massa una mica cuita i posem al forn, a uns 180º, fins que estigui dauradeta del damunt.

Temps: 30 minuts

Nivell: fàcil

Observacions: té múltiples modalitats; es pot fer amb puerros, amb espinacs i pinyons, amb xampinyons…


Anuncios

4 comentarios en “Granada i Quiche

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s